Марияна Пейкова, обвинена в убийството на приятеля си Йордан в район „Западен” в Пловдив, застана пред съда. Изненадващо тя не пожела да бъде даден ход на делото, а причината е, че иска нов адвокат да я представлява. По думите й защитничката й не е искала да задейства институциите по казуса й.

"Не ме посещаваше, отказа да ми назначи ТЕЛК и да издейства преместването ми в Сливен", заяви подсъдимата.

"От справка от следствения арест може да се види, че съм имала многократни срещи с Пейкова. Тя искаше по най-бързия начин да се назначи комисия по ТЕЛК, но това не е в моите правомощия. Същото е и за преместването й в сливенския затвор. Тя не разбира какви са моите правомощия. Щом желае друг адвокат, то моля да ме освободите от делото. Тя отказва да съдейства", заяви адвокат Терзиева.

В същото време в залата бяха близките на жертвата. Те не бяха представлявани от адвокат. Дъщерите на Йордан Иванов разказаха пред наш репортер, че Марияна е била винаги агресивна.

"Ако не беше баща ни тя щеше да е на улицата. Дано да си получи наказанието", казаха близките.

 В крайна сметка съда отложи делото за началото на февруари. Разпредено бе да бъде назначен нов служебен защитник на Пейкова. На излизане от залата последната заяви, че не е виновна и че следователите по случая са я заплашвали и затова е признала вина.

Припомняме, че във фаталната нощ на 24 юни двамата пресушили шише алкохол, последвала люта кавга и чупене на бутилки. Марияна наръгала Йордан с нож в корема , след което той изпушил една цигара, двамата си легнали и заспали. Събудила се само Марияна, която си тръгнала без да разбере, че мъжът й е мъртъв. Последвал арест, а след това и признание за вина.