Майката на шестгодишната Катерина, която пострада най-тежко от хвърлената от полицаи граната по време на демонстрация в Силистра, ще съди виновните за инцидента.  

Момичето беше на първия ред на стадион „Доростол” по време на инцидента и получи обгаряния, заради които спешно беше откарана в болница. Семейството й обаче все още не е наясно от кого да търси отговорност. Вътрешният министър Младен Маринов незабавно отстрани  шефа на областната дирекция на полиция Юлиян Караславов, а по случая беше образувано досъдебно производство.

Съдебно-техническа и съдебномедицинска експертиза трябва да установи причините за инцидента. Засега основната версия е за дефект на светлинно-звуковата граната, която беше хвърлена по време на показна демонстрация за задържане на престъпник. Тя избухна на метри от деца на предучилщна възраст, доведени от местните забавачки да видят как „чичковците полицаи се справят с лошите”.  

При взрива пострадаха три 6-годишни деца, но най-тежко продължава е да състоянието на Катерина, която пети ден лежи в клиника в Русе. Според лекарския екип, натоварен с лечението й, детето ще продължи да бъде хоспитализирано. Още не е ясно дали степента на 8% процентните изгаряния по тялото на момиченцето ще преминанат без да се правят пластични операции, призна лекуващият лекар доктор Наско Тютюнджиев. Днес на Катерина ще бъдат направени превързки под пълна упойка и  ще се установи състоянието на раните й.

Махнаха шефа на полицията в Силистра заради гранатата, ранила децаНай-тежко пострадалото момиче е прието в русенска болница с 8 на сто изгаряния