Малката Вики е била обект на още няколко видеа, в които дори е имало намеци, че детето ще бъде пренесено в жертва. Материалите са били заснемани от майката и разпространявани от нея с цел - да бъде привлечено вниманието на бащата.

3-годишно момиче от Перник в момента е в приемно семейство, а майката - 32-годишната Катя Никифорова е в ареста и са ѝ повдигнати обвинения. 

Обвиниха майката, изтезавала малката Вики! Искат я в психиатрията, вместо в арестаМоже ли да носи наказателна отговорност Катя?

Има цяла хронология, в която майката обяснява, че бащата щял да бъде наказан от бога, защото бил неверник, дори намеквала, че ще принесе детето в жертва. Това разказа в ефира на БТВ Вероника Златева, която първа разпространи клипа, довел до задържането на майката в неделя.

Златева е позната и на бащата, и на майката, и смята, че тормозът над детето е започнал преди около една година, когато майката е се увлякла по някаква религиозна секта. На нея самата се оплакал бащата и дори заявил, че е търсил помощ от държавни органи, нещо, което покъсно се оказало, че не е вярно.

Днес стана ясно, че Катя Никифорова има още едно 5-годишно дете от друг мъж, което живее с бащата. С Никифорова социалните служби са работили и преди, но е нямало крайни действия. 

 

Златева разказа, че тя самата му е повярвала, че никой държавен орган не е обърнал внимание на случая и затова е пуснала клипа във фейсбук. Тормозът над детето е бил системен, разказа в студиото Георги Иванов от Държавната агенция за закрила на детето. Адвокатката по семейно право Йорданка Бекирска разказа, че напоследък все по-често се случва бащи да се обръщат за помощ в такива случаи.