Част от левите секции на невралгични кръстовища в Пловдив ще бъдат премахнати, заяви кметът Здравко Димитров. Новата организация на движението на 10 пловдивски кръстовища се очаква да влезе още от новата седмица.

„Очаквам да има голям ефект и това да подобри задръстванията по основните булеварди. Ще включим турбините режими на светофарите”, обясни Зико.

Зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов заяви, че най-късно до края на годината новата организация ще влезе в сила.

Част от кръстовищата, които ще засегне новия режим са бул. „България” – кръстовищата с „Васил Априлов” и „Победа”, бул. „6 септември” – кръстовищата с „Руски” и „Васил Априлов”, кръстовището на „Руски” с „Гладстон”, както и „Източен с „Мария Луиза”.

„На тези 10 кръстовища ще сложим допълнителни секции за десен завой, като допълнителния защитен ляв завой ще го махнем, там където позволява. На бул. „България” и „Васил Априлов” например става много голямо задръстване,  но ако отпушим само едното кръстовище, то на другото то ще стане тапа”, заяви Чонов.

При въвеждането на новата система на организация на движението от Община Пловдив са поискали и помощ от Пътна полиция, която ще осигури патрули и регулировчици в пиковите часове.