Административни пречки и бюрократщина все още бавят издаването на ел. направление от личните лекари, с което пациентите ще могат да си правят безплатен тест за коронавирус. Така председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров обясни липсата на важния документ, като заяви, че вина за това няма министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Относно предложените по-строги мерки, които ще бъдат обсъдени в петък, лекарят заяви:

„От БЛС реагирахме светкавично с пълна подкрепа. Досега изчаквахме да видим разум в обществото, но не видяхме това, затова трябва да се вземат мерки“, каза той пред Нова телевизия.

Той коментира и недоволството от мерките и заплахите за протести.

„Който иска да си протестира, ние няма да даваме в жертва нашите лекари и мед. сестри.  Достатъчно мълчахме на темата протест – то не беше горене на маски, гавра и какво ли не. Досега си мълчахме на тема протести, за да не се каже, че сме политически привързани, но това не е така. Колеги български лекари, вие не сте жертвени агнета и няма нужда да си жертвате живота, за да лекувате хора, които само до преди седмица са ви наричали конспиратори и убийци в бели престилки“, категорично заяви той.