Бившият зъболекар, който страда от деменция и тормози цял квартал в Пловдив, всъщност не осъзнава какво извършва. Това заяви пред репортер на TrafficNews.bg психиатърът д-р Веселин Герев.

Освободен от психодиспансера 53-годишен мъж буйства и плаши деца и възрастни. Той е психически нестабилен алкохолик, диагностициран е с деменция. Живее сам в бивш зъболекарски кабинет, намиращ се на приземен етаж на сграда на улица „Густав Вайганд“.

Румен доскоро е бил настанен в Център за психично здраве в Пловдив, но преди две седмици се връща в квартала и според съседи, отново е заплаха за семействата им. Майките от съседните кооперации са ужасени, тъй като неуравновесеният мъж плаши децата им.

„Тези хора са невменяеми. Те са заплаха за себе си и околните, защото не осъзнават какво вършат”, разказва доктор Герев.

„Тези хора са агресивни. Може да ги видите голи по улицата или да крещят без повод. Те са способни в покой да започнат да буйстват. Хората трябва да подхождат спокойно към тях. Агресията подбужда още повече агресия. Съветът, който мога да дам, е да не се спори с такива хора, а да се съгласявате и да ги подминавате”, съветва специалистът.

Какво още съветва психиатърът Веселин Герев и какво разказват хората от центъра - вижте в следващото ВИДЕО:

Още новини ТУК

TrafficNews.bg