Състоянието на малката Мими, която се бори с тежка левкемия, се влошава. От четири дни детето не е приемало храна и течности по нормален път. Това съобщиха нейни близки в социалните мрежи. В момента тя се храни единствено с помощта на системи и заместители. 

"Левкоцити - 0! Четвърти ден. Няма го блясъкът в очичките, няма дори загадка за усмивка... Химията изгаря всичко в мъничкото и телце...", написа семейството на детето. Преди дни те споделиха и че обмислят спешно транспортиране с линейка до Вюрцбург, където трябва да се осъществи трансплантация на стволови клетки и нов курс химиотерапия, въпреки че необходимата сума все още не е събрана. 

За лечението на Мими са необходими 310 000 евро. Към момента в дарителската й сметка са постъпили 201 942 евро.  

Припомняме, че 7-годишната Мария от София е родена със Синдром на Даун. През 2017-а година, малко преди да стане на 5 годинки, тя бива диагностицирана с лимфобластна Б-клетъчна левкемия. Борбата, която започва, продължава почти 2 години. През това време Мария преминава през 3 курса на химеотерапия. Преди няколко месеца обаче родителите научават най-страшното - Мими има рецидив!

След като бебе Калина получи шанс за живот: Пловдивчани подават ръка на дете, болно от левкемияПод тепетата ще се проведе благотворителен базар в полза на малката Мими

За да помогнат на слънчевата Мими, пловдивчани организират благотворителен базар. Събитието стартира днес и ще продължи и през целия съботен ден, в непосредствена близост до Градска художествена галерия на Главната улица. Мястото е улица "Станислав Доспевски". Събитието ще се проведе паралелно Фермерски пазар "Натурално", организаторите на който ще дарят 10% от печалбата си за каузата.

От 10 до 20 часа пловдивчани ще могат да подкрепят слънчевото дете, като се приберат вкъщи с интересни книги, чудесни играчки, бебешки артикули, ръчно изработени бижута, аксесоари и сувенири. Предлагат се дрешки както за малчугани, така и за възрастни, нови обувки и още много интересни неща.

Във фейсбук групите, първоначално посветени на бебе Калина, тече и онлайн базар в помощ на Мими, както и на други болни дечица. Всеки потребител може да предложи или да закупи нещо от базара, като преведе средствата по дарителските сметки на децата.

Mожете да подкрепите Мими в борбата и с дарение чрез PayPal или по банков път по нейната дарителска сметка в Райфайзен банк:
IBAN: BG34RZBB91551007617418
BIC:RZBBBGSF
Титуляр: Мария Иванова Иванова

Кампания във Хелпкарма: helpkarma.com/help/mimi