Повишено кръвно налягане, задух, стомашно чревно разстройство с болки в корема, авти в устната кухина. Това са съпътстващите симптоми, за които лекарка , болна от коронавирус , разказва."За първи път ми се случва подобно нещо" казва тя.  Жената е настанена във ВМА и разказа за преживяванията си в предаването "Лице в лице"  по бТв. 

Тя смята, че че трябва да има много по-масово тестване, за да могат да се локализират болните и заразените. Бързите тестове са за диагностика, а PCR тестовете са за проследяване на заболяването. "Даренията, които в момента се правят , трябва да бъдат насочени и в тази насока. Лаборатория трябва да има във всяко населено място" , категорична е лекарката. 

Вирусологът проф. Радка Аргирова от Медицинския съвет към правителството също коментира , че е наложително да се правят масови тестове.  "Бързите тестове са подходящи за здравните работници, за хората, които подозират, че може да са имали контакт със заразен. Ако няма симптоми - на 7-8 ден се пуска бърз тест. Ако има симптоми - се пуска молекулярен тест" , заяви проф. Аргирова.