Колоездачи легнаха до колелата си на жълтите павета пред Министерски съвет и запазиха минута мълчание в памет на загиналите велосипедисти на пътя . Импровизираният флашмоб даде старт на протеста под надслов "Поход за живот".

Поводът са двамата загинали велосипедисти за последните две седмици в София. В 18:30 ч близо 400 участници тръгнаха с колелата, натискайки звънците и викайки "Убийци" по булевард "Цар Освободител". 

След това шествието се насочи по улица "Георги С. Раковски", а накрая по улица "Ген. Гурко", за да стигнат до Министерството на вътрешните работи на ул. "6-ти септември".  

Там протестиращите искат да попитат до къде е стигнал новият Закон за движение по пътищата, в който са включени част от предложенията им. "Ще ги попитаме и какви наказания изтърпяват убийците на пътя и защо продължават да си отиват велосипедисти на пътя", обявиха организаторите на протеста.

Сред исканията на велосипедистите е при изпреварване на колело,  колата да е на метър и половина разстояние, за да се намали риска от инциденти. 

Те настояват също да се вземат мерки за алеите за велосипедисти, които да бъдат по-удобни и защитени. През септември миналата година за първи път се проведе "Поход за живот" , а сега под същия надслов се състоя и днешното шествие.

Полицията все още не е успяла да издири шофьора, който на 21 октомври сутринта почете на столичния бул. "Рожен" 42-годишния колоездач Константин Касабов. Въпреки усилията на лекарите в "Пирогов", той почина от тежките травми. Мъжът оставя съпруга-вдовица и две дъщери, едната от които на две годинки, сирачета.