2-годишното дете, простреляно в главата с въздушна пушка във Враца, е в критично състояние. То е настанено в реанимацията на "Пирогов" за интензивно лечение и активно наблюдение. От най-голямата спешна болница у нас, където бебето беше докарано с хеликоптер, посочиха, че е направена неврохирургична обработка на нараняването му. Детето остава на апаратна вентилация.

Припомняме, че инцидентът станал по време на игра на малчугани в квартал „Кулата” във Враца. 12-годишно момче неволно е съборило пневматичната пушка и възпроизвело изстрел. То е брат на майката на пострадалото дете. От МВР потвърдиха за случая за NOVA. 

Пострадалото дете беше транспортирано с военен хеликоптер към болница в София. А във врачанския квартал съседите не са чули изстрел. Не знаят чия е пушката и как се е случил инцидента. Основните разговори днес бяха свързани със състоянието на постадалото дете.

"Детето е жизнерадостно и се надяваме да се оправи. Защото и аз съм дядо и знам как боли. Много боли! Докторите да помогнат, да дадат всичко от себе си, защото това е … душичка", сподели Борислав Борисов, съсед. 

По-късно днес се очаква прокуратурата да излезе с подробности за случилото се.