"Миналата седмица предложихме на социлания министър мярката 60/40 да действа до 31 юни догодина, тъй като тогава очакваме началото на новия сезон на туризма". Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в речта си в началото на годишното общо събрание на организацията. 

"Тъй като тази мярка не работи за новозначени служители, а само за тези, които са освободени, беше подготвен инструментът "Заетост за теб", който ще поеме минималната работна заплата и осигуровки за 6 месеца на новозначените работници, взети от трудовите борси."

Домусчиев припомни, че КРИБ е единственият автор на мярката 60/40. В началото всички бяха против, освен КНСБ, а сега всички са доволни. 

Благодарение на КРИБ мярката е била променена, така че тя да бъде максимално достъпна и в пмощ на работодателите. 

Друга мярка, предложена от КРИБ, е премахването на "рая на длъжника" - така че да няма междуфирмена задлъжнялост и масови фалити. 

Трета мярка е разсрочването на кредитите към банковия сектор. КРИБ предложи още сектор "Строителство" да бъде отпушен. 

"Много беше направено от страна на организацията и за секторите туризъм, хотелиерство, ресторантьорство и търговия, припомни още Домусчиев. 

Отново по инициатива на КРИБ част от срещата по европорграмата React EU отиват за безопастни условия на труд, директно в предприятията. Малките и средните предприятия са подмогнати с близо 1,5 млрд лева по банков път или като грантово. 

Домусчиев обобщи, че членовете на организацията са направили дарения на стойност над 13 млн лева - парични дарения, медицинско оборудване, хранителни продукти за нуждаещите се, средства за медиците на първа линия. 

На общото събрание беше приет финансовия отчет и проекто-бюджета за 2020 г. на организацията и отчета за дейността на КРИБ за миналата година.