Едва на 53 години в Айтос е починал от злокачествено заболяване някогашният бивш спецполицай №1 в Бургаска област, бодигард, съдия и адвокат – Георги Габровски.  Тъжната вест бе съобщена от негови близки приятели.

До септември 2000 година Георги Габровски бе началник на Сектор „Борба с масовите безредици” в РДВР-Бургас, пише Флагман. Шефът на спецчастите бе обаче тихомълком освободен, след като бе открита мъртва в семейното им жилище съпругата му Марияна. Единственото нещо, което стигна до публичното пространство бе, че 30-годишната жена е простреляна смъртоносно в корема в спалнята им около 22 часа вечерта, докато в същото време, спецполицаят е бил в кухнята.

По време на разследването се разбра само, че изваденият куршум е от тялото й е от „Макаров” – марка, различна от законно притежаваното оръжие на спецченгето. Веднага след това Габровски получи най-високия пост в частния сектор – бодигард на изпълнителния директор на „Нефтохим” Владимир Ракитский. За съпругата му се знаеше, че е работела вв счетоводството на руска фирма, с офис на територията на „Нефтохим”.

Друг неофициален факт около Габровски бе изключително топлата му връзка в същия период с административния директор на „Нефтохим” Енчо Стоев, който по чудо оцеля след кървав атентат в собствения му дом, поръчителите и извършителите на който останаха покрити в мъгла. След 2005 година, за Габровски бе известно, че работи като съдия по вписванията в Карнобатския районен съд.

Срещу него имаше обвинения за измами от земеделски производители, заради което се водеше и разследване в Районната прокуратура на Айтос, но до съдебно дело така и не се стигна. През 2009 година Габровски бе издебнат от екип на ТВ „СКАТ” в адвокатска кантора в Айтос, където приема клиенти и практикува едновременно с дейността му като съдия. Известно бе, че изключително здравия физически мъж натроши скъпата телевизионна техника на екипа и го заключи в помещението с цел сплашване. За психическото малтретиране на оператор, фоторепортер и журналист бе образувана преписка в Районната прокуратура в Айтос, но повече от година никой не пое производството с извинение, че Габровски продължавал да бъде оперативен работник в системата на МВР и че вероятно измамата, свързана със земеделието, всъщност била част от по-голямо разследване. Преписката бе прекратена по давност. През последните 5-6 години Георги Габровски се занимаваше основно с адвокатска дейност. Известен е като един от добрите адвокати по Наказателни дела в региона. Член е на Ротари клуб-Карнобат, спомоществовател на редица обществено значими прояви. Погребението е утре от 11 часа в айтоските гробища.