С настъпване на коледните празници, агентите на НАП започнаха с масовите проверки по търговските обекти, заведения и ресторанти. Служителите на приходната агенция са били мобилизирани в пълен състав, а смените са били почти по 12 часа, за да се обходят голяма част от търговците.

През изминалият отчетен период, въпреки предупрежденията за масирани акции, не липсваха обекти, хванати с нарушения. В Пловдив с предписания са се сдобили магазини за подаръци, ресторанти и коктейл барове, както и закусвални.

В черните списъци на НАП се появиха редица дружества, опериращи не само в града под тепетата, но и в областта.

По ударите на НАП през изминалата седмица е попаднал ресторант „Орфей” в пловдивския район „Тракия”. Заведението е било посетено от агентите под прикритие, а след консумация е била започната проверката. Данъчните са констатирали нарушение по закона за данък добавена стойност и са съставили предписание на дружеството, стопанисващо ресторанта.

Към момента спрямо ресторант „Орфей” не е наложена административната мярка „запечатване”, видно от Фейсбук страницата им.

В „черните” списъци попадна и  магазин за сувенири и подаръци. Търговският обект се намира в сърцето на Пловдив, на улица „Отец Паисий“. Това един от масово посещаваните магазини в центъра на града.

Традиционно по Коледа трапезата е отрупана с местни вкусотии.  Месото е неизменна част от всяко празненство и поради това служителите на НАП са насочили погледите си именно в магазини, продаващи деликатеси. Редица обекти са били посетени, а в един от тях открито нарушение. Обектът се намира в град Раковски. 

Отново извън пределите на града, НАП са ударили хранителен магазин. Той се намира в село Крумово. Обектът е заплашен от най-тежката мярка – запечатване.  Дружеството е със съставен акт.

С предписание се е сдобила и баничарница в Кючука.  Агентите са посетили бързата закуска на улица „Пере Тошев”, където са открили сериозни нарушения.

Проверени за били също нощните клубове, ресторанти и големи магазини под тепетата.