Голям бетонен стълб, част от уличната осветителна мрежа, е бил сериозно ударен при катастрофа на ул. "Митрополит Панарет" снощи. 

В момента по спешност на мястото на компрометирания стълб за пристигнали градските власти в лицето на кмета на район Централен Георги Стаменов, както и инженер Петрова. Има екип на ОП „Организация и контрол на транспорта“, като се очаква до минути да пристигнат и полицаи от Четвърто районно управление - Пловдив. 

"Очакваме полицията, за да бъде спряно движението по трасето", предадоха от отдел "Връзки с обществеността" към район "Централен".

Стълбът е изключително опасен за преминаващите хора и коли, затова трябва да бъдат предприети незабавни дейности по обезопасяването му. Стълбът е обвързан с множество кабели и жици, по които протича ток и при евентуално падане на съоръжението би могло да се стигне до огромни материални щети. 

Към момента планът е движението по улица "Митрополит Панарет" в участъка на кръстовището с ул. "Иван Караджов" да бъде затворено поне за час с цел привеждане на осветителния стълб и прилежащата инфраструктурата в безопасно състояние.