Не знам дали мъжът, който е нападнал дядо ми, го е удрял с предмет или с юмруци, но за да се спаси от боя, си хвърля портмонето със 120 лева и нападателят избягал с парите. Това каза пред камерата на бТВ кикбоксьорът Георги Вачев.

На въпроса ако го види, какво би му казал, той сподели, че не знае, но няма желание да го вижда. „Дано органите на реда да си свършат работата и този човек да е в затвора! Явно няма страх от закона. Всеки трябва да се съобразява със закона!“, заяви кикбоксьорът.

82-годишният Георги Вачев е в болница. Слава Богу, че дядо е добре, възстановява се, споделя спортистът.
„Мъжът е дошъл към един часа през нощта, дядо ми е станал и той е избягал, но след 10 минути се е върнал. Дядо ми вече е бил буден и са се спречкали, но нападателят започва да му нанася побой. В желанието си да се спаси, дядо ми си хвърля портмонето със 120 лева, нападателят ги взема и си заминава. Дядо ми след това звъни на 112”, разказа внукът на нападнатия мъж.

В резултат на проведените незабавни действия, служители на ПУ – Славяново установили и задържали извършителя – 36 годишен от Славяново, с криминални регистрации в полицията и осъждан. С прокурорско постановление мъжът е задържан за 72 часа. Работата по случая продължава.

„Причината за боя е ясна. Това се случва често с възрастните хора в близките села. Заради това апелираме към всички институции да направим всичко възможно, за да спре тормозът“, каза внучката на Георги Вачев.
„Баща ми се е познавал с нападателя. Викал го е да му помага за работа“, каза пък Иван Вачев.