Липсващите 130 000 лева от касата с парламентарните пари на БСП били раздавани от много години от касиерката, включително и на тежко болно дете на чистачка. Това съобщи лидерът на партията Михаил Миков в БНТ.Той обясни, че партийна комисия начело с Кирил Добрев разследва къде е изчезнала сумата и ще информира парламентарната група. Според информация на БЛИЦ това ще стане следващата седмица, вероятно във вторник.


Миков обясни още, че достъпът на въпросната касиерка до централата на партията на "Позитано" 20 вече е ограничен, но има писмени документи на кого какво е дадено. И подчерта, че в случая не става дума за партийни пари, а за безотчетните депутатски средства, които солидарно се внасят в касата. Той е убеден, че този скандал няма да повлияе на конгреса на партията.

Лидерът на БСП очаква до конгреса да се регистрират дори повече от 30 кандидата за поста му и че е много доволен, че партията се обновявала с хора по места, с делегати на конгреса, прогнозирайки, че това ще се случи и в Националния съвет и Изпълнителното бюро.