Не мисля, че Кирил Петков би бил достоен заместник на поста финансов министър. Това коментира депутатът от „Има такъв народ” Любомир Каримански. Той поясни, че не би приел да оглави Финансовото министерство, ако се стигне до предложение към него.

„Много е важно човек да има опит и практика в било то корпоративни финанси, било то финанси на публичния сектор или във финансовите услуги. Тези изброени затварят финансовата инфраструктура на страната. Ако ние не я познаваме, независимо от опаковката и от маркетинга, който сме завършили в Харвард и където и да е било, не става”, уточни той.

"Пресилено е да се поставя категорична червена линия, че няма да се водят разговори с "Има такъв народ". По-обезпокоителното е, че той казва, че няма да се водят разговори и с ИТН като цяло, коментира депутатът по Нова телевизия. За да има нормален диалог и да върви напред. Не мисля, че има нужда от избори, допълни той.

Не трябва да се влиза в крайности. Нека извлечем поуките от сегашната ситуация, да преспим и тогава да решим, призова още Каримански.

Той е убеден, че е добре да се отправи покана, а след това групата на ИТН да вземе решение каква ще позицията й към новия кабинет.

Депутатите са в парламента по пропорционални листи, а не след мажоритарен вот. Затова трябва да се преговаря не с отделни депутати, а с парламентарни групи, предупреди Каримански.