Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов коментира пред БНТ как се справя театър в ситуацията на коронавирус и намаляване на публиката по залите. 

"Мерките, които са взети от министерството на финансите и културата са повече от добри. Говорим за оцеляване и се справяме добре. С помощта на правителството се правяме много добре. Не е лесно вземането на решения и затваряне в тази ситуация. Помните, че се говереше, че до юли всичко ще приключи, но не приключи. Ако изкараме 1000 лева държавата ще ни даде още 3000. Това ще ни даде голяма възможност да се развиваме."

"Ние сме направили всичко необходимо за здравето на публиката и актьорите.  Публиката е задължително с маски, не разрешаваме човек без маска да влезе в залата. Няма как да има бързи тестовете на публиката, това ще забави много целият процес. Плановете са от днес, утре и пак днес няма как да имам по-дългосрочни планове. Никой няма отговор как да се справим с това. За няма и 30 дни след ваксинирането ние ще се върнем към нормалния си начин на живот."