Осуетиха опит за нелегално пренасяне на златни накити на "Капитан Андреево", съобщиха от агенция "Митници". На 02.08.2022 г. на пункта пристигал лек автомобил марка "Фолксваген Шаран" с българска регистрация, пътуващ от Турция за България. Шофьорът и петимата пътници - български граждани заявили, че не пренасят стоки за деклариране.

Превозното средство било избрано за щателна митническа проверка. При физическото претърсване във фабрична кухина на предната пасажерската седалка митническите служители открити 24 полиетиленови плика, съдържащи изделия от жълт метал. При извършен личен преглед на водача в бельото му са установени 3 прозрачни плика също с изделия от жълт метал.

Общото тегло на откритите накити е 1838.20 грама. Тяхната стойност се оценява на 165 438 лв. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

Спрямо водача с инициали С.В. е взета мярка за неотклонение парична гаранция. Също така му е наложена забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.