Няколко съмнителни "стопани" на породистото кученце, което днес бе открито да се лута до магазин Алати в Пловдив, се опитаха да се сдобият с домашния любимец. Те звъняли усилено и опитвали с хитрост да се представят за притежатели на малкото кученце. 

Припомняме, че пловдивчанка се свърза с редакцията на TrafficNews.bg, за да съобщи, че е намерила загубено кученце, прибрала го е и сега издирва собствениците му. 

Кратка справка показва, че померанчетата вървят от 500-600 лева до рекордните 1000-1500, ако кучето е с доказано родословие. Затова и мнозина хитреци си го "познаха" и се обадиха на момичето, за да им го предаде. 

"Като заговарях за паспорт, затваряха телефона", сподели възмутената пловдивчанка и предупреди при аналогични ситуации хората, прибрали изгубено животно, да бъдат много внимателни и бдителни. Тя сподели, че това не е единичен случай и че се е случвало и преди хора да се опитат да сложат ръка върху скъпо породисто куче. 

Накрая обаче с нея са се свързали истинските стопани, които дошли с паспорта на домашния си любимец, а померанът по недвусмислен начин показал радостта си от срещата с истинското си семейството.  

Прекратяваме издирването и предупреждаваме за съществуването на измамници, които са склонни да минат всички граници на морала.