Всички 24 проби на служители от полицейското управление в Панагюрище, които бяха взети вчера от екип на Медицинския институт на МВР са отрицателни.

В понеделник звеното „Български документи за самоличност” в полицейското управление на средногорския град ще бъде отворено за работа с граждани, съобщиха от пресцентъра на МВР - Пазарджик. 

Припомняме, че вчера бяха открити 11 заразени с коронавирус служители на Паспортната служба на МВР в Пазарджик.

Цялата сграда на ОДМВР-Пазарджик, на Районните управления в Пазарджик и Панагюрище, на сектор”Пътна полиция” и всички места за обслужване на граждани са дезинфекцирани съгласно изискванията за превенция на заразните заболявания.

Макар и с намален състав сектор „Български документи за самоличност” и група „Миграция” в Пазарджик работят и обслужват граждани при подаване на заявления издаване на български лични документи и връчване на вече изработените. Това става при стриктно спазване на необходимите изисквания за пропускателен режим, носене на предпазни маски вътре в помещението и използване на дезинфектанти.

Карантинираните служители от сектор „БДС” от Пазарджик са в добро общо състояние, с тях поддържат контакт и се наблюдават от представител на Медицинската служба при областната дирекция и личните им лекари. Ръководството на ОДМВР-Пазарджик е в постоянна връзка с ръководството на вътрешното министерство, с представители на Медицинския институт на МВР и Регионалната здравна инспекция.