Президентът Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност заради изгонените руски дипломати. Писмо с такова искане са подписали и изпратили до държавния глава шефовете на парламентарните групи на ИТН, БСП и “Възраждане” - Тошко Йорданов, Георги Свиленски и Костадин Костадинов.

Лидерът на партия "Възраждане"  обяви, че е внесъл в президентската администрация искане държавният глава да свика спешно Консултативния съвет за национална сигурност.

Според Костадинов трябва да бъдат обсъдени последиците от обявеното от премиера в оставка решение за изгонване на 70 руски дипломати и служители.

"Молим за незабавно свикване на извънредно заседание на КСНС във връзка с безпрецедентното изостряне на отношенията между България и Руската федерация и обсъждане на възможните последици от националната сигурност на страната", се казва в писмото.

Междувременно "БСП за България" са внесли проект на решение в деловодството на парламента във връзка с обявяването на 70 дипломати и служители от Руската федерация за персона нон грата". Това обяви народният представител Борислав Гуцанов от трибуната на парламента и настоя председателстващият заседанието Мирослав Иванов от "Продължаваме Промяната" да включи проекторешението в дневния ред на парламента днес.