Хладен въздух нахлува над страната от север и създава условия за нестабилно време. Очакваме превалявания с гръмотевични бури. До обяд явленията ще са по-интензивни в Североизточните райони, а след това и в останалата част на страната. Валежите няма да са в големи количества, но на някои места ще са интензивни за кратко време, пише Нова телевизия.

Има риск от градушки. Температурите през деня ще са в интервала 28-33 градуса, на югозапад до 35-36 градуса.

Над Черноморието също ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-29°. Температура на морската вода е 26-28°. Вълнението на морето ще е 2 бала.
 
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен, по билата и силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 23°, на 2000 метра – около 15°.

Времето ще остане неустойчиво и в петък - отново с валежи и гръмотевични бури. Почивните дни ще са слънчеви и подходящи за туризъм и море. Новата седмица ще започне с горещо, но нестабилно и на много места мокро време. Температурите през уикенда ще са около 32 градуса.