Общинският съвет в Стамболийски вече има свой дом. От няколко дни насам той се помещава в сградата срещу НЧ "Никола Вап;аров". Припомняме, че първият етаж на същото здание бе преустроен в Общински детски център по-рано тази година. 

Досега сесиите на градския парламент се провеждаха в залата на читалището, в която се провеждат репетициите на отделните състави. Веднага след като приключат, мебелите се размествали, за да се обособи място за читалищната дейност, споделят от администрацията. 

Сградата е изградена през 1994 година с договор между частни собственици и общината за ползване.С години наред тя не е стопанисвана и не е имала никакво предназначение. Общината си върна сградата в началото на 2017 година. Ремонтът е осъществен със собствени средства, а освен помещение, в което да се провеждат сесиите, е обособена и по-малка зала, в която да заседават комисиите. Ремонтът на помещенията окончателно е приключен, като остава само да се сложат мебелите. Предвиждат се и маси за гражданите, които желаят да присъстват на сесиите.