Първоначалната версия за смъртта на олимпийския шампион Милен Добрев не се потвърди. Не инфаркт, а сърдечна недостатъчност е убила 35-годишния спортист, е заключението от аутопсията. Голямото сърце на човекът, изтласкал 220 килограма на олимпиадата в Атина, просто е спряло. Каква е причината за това обаче , тепърва ще се изяснява, след като станат готови резултатите от химическата експертиза на тъканите и течностите в тялото на Добрев. Възможно е причината за сърдечната недостатъчност да е хипертонична криза, но може и да е приети вещества или алкохол.

Той вероятно е издъхнал в съня си, а съдейки от фазата на разложение, това се е случило един ден, преди да бъде открит в дома си на ул. "Победа". 

Тежкоатлетът е бил в невероятна физическа форма, но черният му дроб  е бил в изключително лошо състояние. Причина за това вероятно са стероидите, които той е вземал , докато е тренирал професионално, а също така и честата употреба на алкохол.При огледа в жилището на Добрев, полицаите са открили голямо количество празни бутилки от водка. 

Според запознати, в последните дни от живота си , бившият състезател е бил много напрегнат и търсел рецепта за успокоителни. Така и не успял да намери лекарства и вероятно е предпочел алкохола като начин за отпускане на нервите. 

Какво разказват приятелите на Милен - ВИЖТЕ ТУК

Утре Милен Добрев ще бъде погребан в родната си Житница. Очаква се за поклонението да пристигнат треньори и известни спортисти.

Смъртта на тежкоатлета бе отразена и от световните медии. BBC, Ройтерс, Евронюз и много други издания отбелязват тъжната за България новина. 

„Последният олимпийски шампион на България във вдигането на тежести си отиде от инфаркт на едва 35 години". „Инфаркт отне живота на един от най-големите български тежкоатлети, който стигна върха в кариерата си на олимпиадата в Атина през 2004 година - Милен Добрев". "Добрев властваше в категория до 94 кг в периода 2002-2004 година, като спечели една олимпийска, една световна и две европейски титли. Той приключи със спорта през 2008 година“. Това са само част от заглавията в медиите по света.

Издания от Бразилия, Португалия, Италия, Индия и много други изказват своите съболезнования за кончината на Добрев.

Още новини - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg