Голям кръст ще пази спомена за вечно усмихнатия и борбен Георги Арнаудов от Пазарджик, който завинаги остана на 19 години. Откриването и освещаването на Възпоменателния християнски кръст, което ще се състои на 10 октомври, събота, от 12 часа в местността Атанасова черква в землището на село Паталеница.
 
 
След дълга борба, Георги не успя да пребори коварния рак, но в мислите на всички българи, той остава усмихващия се напук на всичко млад боец със заразителен оптимизъм. Нестихващата му вяра в доброто успя да обедини хиляди хора. 
 
"Но истината е, че каубоят в момента изглежда така - малко поотслабнал, но това само показва, че минавам през всичко. Усмихвайте се и вие! Понякога съм депресиран, понякога изнервен, в повечето случай съм усмихнат и силен!" - бяха последните думи, които слънчевият младеж публикува в профила си.
 
 
Ето какво съобщиха и близки на младежа във фейсбук страницата "Да помогнем на Георги":

"Той не се страхуваше от нещата, които му се случват. Винаги се показваше пред хората щастлив и позитивно настроен. Беше силен и се усмихваше и в най-трудните моменти. И ние няма да забравим неговата усмивка и борбеният му дух.

След Христовото Възкресение кръстът се е превърнал във велик знак на Божията любов и на човешкото спасение. Няма друга сила, чрез която бихме могли да победим злото, освен силата на Кръста.
Георги вече не е тук , но този знак бе поставен, за да бъде спомен за него.
Каним Ви на откриването и освещаването на Възпоменателния християнски кръст, което ще се състои на 10 октомври, събота, от 12 часа в местността Атанасова черква в землището на село Паталеница.
Искаме този кръст да запази спомена за едно борбено момче, което завинаги остана на 19 години. Нека да защитава от болести и от злини жителите на с. Паталеница и община Пазарджик.
Нека всеки от нас погледне към кръста, нека открием пътя към любовта, смирението и добротата."
 
"Усмивката на това дете зареждаше всички, които вярваха и усещаха силата на духа му. Трудно е да се пише за Георги, защото хиляди сълзи ще потекат, но и толкова души ще се стоплят. Георги, обединителю, почивай в мир!" - пишат в друга местна група Паталеница-Баткун.
 

Георги Арнаудов от Пазарджик загуби битката с рака19-годишното момче се бореше до последно с усмивка