„20-30 души на ден ежедневно се свързват с мен и искат среща с президента Румен Радев, някои идват и направо в президентството, но това нищо не означава“, така главният секретар на държавния глава Димитър Стоянов коментира чатовете между Пламен Бобоков и Пламен Узунов. В един от разговорите бизнесмена е поискал да се срещне лично с президента.

„Президентът Румен Радев винаги е искал да подкрепи бизнеса и в това няма нищо лошо. Всеки един бизнес, който е честен трябва да бъде поддържан от всички възможни институции, едва ли има зависимости, такива, които искаме да внушим“, каза Стоянов в ефира на БТВ.

Според него Пламен Узунов няма тази власт нито да поиска българско гражданство за чуждестранен гражданин, нито да бъде оправдана присъда.

Той бе категоричен, че Пламен Узунов няма достъп и до решения на върховния административен съд, преди те да бъдат публикувани.

„Редно или не ще каже проверката на ВАС“, каза той.

„Искам да разясня нещо, с което много се спекулира. Това, че 1200 души охраняват 3-ма души – тримата първи в държавата, първо не е толкова много щата на НСО, второ задълженията им са много разнообразни и изобщо не се изчерпват само с охрана“, каза Стоянов.