Четирима кандидати се изправят в битка за Университета по хранителни технологии в Пловдив днес. Изборната процедура за нов ректор на висшето училище е първа точка на дневния ред на свиканото в 10 часа заседание на Общото събрание на УХТ. 

Претендентите за углавния пост са професори и преподаватели в областта на хранителните науки и технологии с многогодишен опит - проф. д.т.н. инж. Алберт Кръстанов, проф. д.т.н. инж. Николай Менков , проф. д-р инж. Пламен Моллов  и чл. кор. проф. д.т.н. инж. Стефан Драгоев. Проф. Менков и проф. Драгоев по настоящем са зам.-ректори в управленческата структура. 

Докато трима от кандидатите са посветили живота си по-скоро върху наука и бизнес, то четвъртият Пламен Моллов  е по-разпознаваем с амплоато си на политик, след като бе двама мандата депутат в 39-то и 40-то Народно събрани, а по-късно бе назначен за шеф на Българска агенция по безопасност на храните, от където беше уволнен заради обвинения за рекет и изнудване. 

Последните два мандата или общо 8 години, ректорското място заемаше проф. д.т.н. инж. Кольо Динков. До края на днешния ден пък трябва да стане ясно кой от четиримата кандидати ще оглави ръководството за следващите 4 години, считано от новата 2020.

С право на глас в Общото събрание са всички хабилитирани преподаватели, а три квоти имат нехабилитираните преподаватели, непреподавателския състав и студентите и докторантите. 

Повече подробности за кандидатите и техните управленчески програми вижте тук: 

Кой ще поеме един от най-големите университети в Пловдив?Трима утвърдени учени и един бивш политик са кандидати за ректор на УХТ

Очаквайте подробности от вота!