ВКП днес ще разпореди проверка на министър Боил Банов за разрешителното за строеж на "Ай Тауър", това заяви гл. прокурор Иван Гешев. Той каза, ако от ГЕРБ действат по същи начин, като президентът, то очаква и те да организират протест.  Проверката на Банов  е заради това, че въпросния небостъргач се прави на 50 метра от паметник на културата и според Гешев там има данни за престъпление.

„Единственото, с което ще се съобразява прокуратурата, са доказателствата, заяви още той. Ние сме безпрецедентно открити към българските граждани, защото не се страхуваме и не се срамуваме. Не може президентството да прехвърля отговорността за собствените си грешки към прокуратурата”, заяви Гешев.  Той каза, че служителите в президентството нямат имунитет, такъв има президентът.

“За какво да подавам оставка? За това, че си върша работата ли? За това, че няма вече телефонни измамници, битовата престъпност почти е изчезнала? Че десетки олигарси са по арестите или се крият?  Аз съм на страната на нормалните български граждани, които искат справедливост.  Време в затворите да не са само роми и социални слаби българи, а хората, които вкараха българската държава в това състояние, които печелят на гърба на хората”, каза Гешев.