ГЕРБ се разграничиха от изказванията на своя партньор в управлението вицепремиера Валери Симеонов, свързани с дадения от него ултиматум към 4 големи медии.

"Не може да се допуска ситуация, в която представители на властта воюват с медии, напротив те трябва да защитават правата и свободите на журналистите си – това е обществена ценност", обяви на брифинг на ГЕРБ друг  вицепремиер Томислав Дончев. Повод за пресконференцията са репликите на Антон Тодоров от ГЕРБ и вицепремиера Валери Симеонов (НФСБ) към водещия Виктор Николаев.

Припомняме отново, че вицепремиерът Симеонов вчера даде срок от 24 часа на четири медии – bTV, Нова телевизия, БНТ и БНР, да му се извинят.

Дончев уточни, че не може да се извинява от името на Валери Симеонов. Той предложи вицепремиерът и Антон Тодоров отново да бъдат поканени в ефир, за да уточнят какво са искали да кажат и да се извинят, ако има нужда.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията застава зад свободата на словото, съобщава бТВ. Той припомни, че политиците, които са засегнати от лъжи в медиите могат да заведат дело.