ГЕРБ ще предложи ново удължаване на срок за смяна на личните документи. Промяната ще важи за тези, които изтичат в периода от 31 октомври до 31 януари 2021 г. и също да бъде удължен с шест месеца. 
 
"Внасяме промени в текста за удължаване на валидността на документите за самоличност. Голяма част от гражданите ще трябва да ги подменят в усложнена епидемична обстановка. С цел избягване на разпространението на вируса и запазване на служителите на МВР". Това съобши на брифинг Красимир Ципов от ГЕРБ.
 
Ето какво още съобщи той:
 
"В момента личните документи, които изтичат от 13 март до 31 октомври се удължават с 6 месеца, предлагаме срока да се замени с 31 януари. С цел да се избегне стоенето в студените зимни месеци на граждани едни до други, преценихме, че тази промяна е добра.

До края на тази година изтичат много голям брой лични документи, това означава, че на българските граждани ще им се наложи да ги подменят в усложнена епидемична обстановка и затова предлагаме тази промяна. Сметнахме, че заради рискът от заразяване, трябва да се удължи срока на тези над 410 хил. документи."

Над 181 000 паспорти, над 200 000 шофьорски книжки са преиздадени автоматично за тези месеци. За ноември, декември и януари ще бъдат издадени, ако гражданите отидат над 303 5000 лични карти, над 110 400 паспорти.
 
Вече 48 държави са признали изтекли документи, това ще важи и за чуждите граждани които са с изтекли документи, и които пребивават на територията на страната.