Газова бутилка е избухнала в жилище в ЖР Тракия в Пловдив. Избухнал е пожар, а двамата обитатели на дома са откарани в болница. 

Инцидентът е станал около 20.10 ч. тази вечер, като веднага е подаден сигнал в оперативния център на РДПБЗН - Пловдив, предадоха от пожарната.

Към адреса са насочени екипи на 4 РСПБЗН, които са потушили огъня. При първоначалния оглед е установено, че поради техническа неизправност е избухнала газова бутилка.

В болница за оказване на медицинска помощ са откарани обитателите на жилището - 90-годишен мъж и 88-годишна жена. Жената е в стабилно състояние, но мъжът е с опасност за живота. Той е откаран в Клиника по изгаряния на УМБАЛ "Свети Георги". Ще бъде настанен в реанимационен сектор в клиниката. Най-вероятно е с 30% изгаряне, вдишал е и газове от пожара. 

От пожара са нанесени и материални щети. По първоначални данни взривът е възникнал в резултат на утечка на пропан-бутан от бутилката и искра при включване на електически уред. Работата по цялостното изясняване на обстоятелствата около случилото се продължава.