Наскоро завърнали се гурбетчии от Италия вдигнаха на крак полицията в Дупница след масов бой в едно от заведенията в града.

Първоначално групата мъже излезли да се почерпят за добре дошли в родния си град. След употребата на голямо количество алкохол обаче мъжете от компанията започнали да спорят, а по-късно скочили на бой един срещу друг.

„Тези хора бяха видимо пияни. Единият от тях се засегна, защото другите двама мъже започнаха да обиждат съпругата му с нецензурни изрази. Това допълнително нажежи обстановката“, коментираха свидетели на случилото се.

По техните думи групата мъже започнали да се налагат с каквото им попадне. На мястото били изпратени два автопатрула на полицията, пише Монитор.

В следствие на сбиването е пострадал 49-годишен мъж, който е настанен в дупнишката болница със счупен крак и наранявания в областта на главата.

„При предприетите полицейски действия двама участници в инцидента са задържани – единият е на 39 години, а другият – на 37. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор“, коментираха от пресцентъра на полицията в Кюстендил.