Хората от Габрово потънаха в скръб след ужасяващата смърт на 5-годишния Дариел, убит от ръцете на баща си Дилян Бетев, койтоо хвърли детето от мост край града.

В един от магазините на квартал „Русевци”, където живеели  Дилян и майката на момчето Поля Христова, от тази сутрин е поставена кутия за дарения. Хората спонтанно събират пари за погребението на малчугана.

„Скъпи съграждани. В кварталния магазин "ПРИ РУСКА"( в дясната страна на сухата чешма) е поставена кутия за дарения. Всички средства които се съберат до 2 дни ще бъдат предадени лично на Поля - майката. Почивай в мир АНГЕЛЧЕ”, е текстът на разпространеното в социалните групи съобщение.

Междувременно днес по-късно от полицията и прокуратурата в Габрово ще излязат за пръв път с официално съобщение за случая, потресъл цяла България. Отново днес, в Габровския съд, ще се гледа и мярката за неотклонение на убиеца на детето - Дилян. След като вчера стана ясно, че 31-годишният мъж е направил самопризнания, след срещата си с адвокат, той се е извъртял и е обявил пред разследващите, че не е бутал сина си от моста.

Твърдял, че двамата са гледали звездите, когато момченцето се подхлъзнало и паднало през парапета. Оказа се, че Дилян е с криминално досие, бивш затворник, който системно пребивал майката на детето си - Поля. Появи се версия, че мъжът е бил надрусан по време на инцидента. Направените тестове и експертизи сега трябва да покажат дали мъжът е употребявал наркотици преди да вземе фаталното решен

Версия: Дидо, който погуби сина си, превъртял като рейнджър в КербалаСлед завръщането си от мисията страдал от посттравматичен стрес и депресия, дълго бил на хапчета

Дидо бил надрусан, когато хвърлил сина си от моста!Назначена е психиатрична експертиза на детеубиеца от Габрово