Бременната жена, която беше извозена от спасителен вертолет, от Ардино към Пловдив, роди на петък 13-ти успешно, предаде репортер на TrafficNews.bg

Към момента младата майка се чувства добре и разказва пред репортер на TarfficNews.bg , че раждането е преминало нормално и тя, и бебето са в добро състояние.

"Аз и семейството ми бяхме много притеснени, особено, когато ме качиха на вертолета, тогава ме обвзе паничести страх, най-вече за бебето, тъй като никога до момента не се бях качвала на вертолет. Летящата машина имаше затруднение с кацането, затова трябваше да ме качат с въже. През цялото време се страхувах ужасно много", разказва младата майка. 

След като я качили на вертолета, медицинските лица веднага я включили на монитор, за да следят състоянието на бебето. След това измерили кръвното състояние на родилката. 

"В момента, вкойто слезнахме от хеликоптера, ме пое линейка и ме откара в пловдивската болница на Пещерско шосе. Лежах там около 3 дни и след това родих здраво момченце, което кръстих Емир, по желание на по-голямото му братче. Той искаше това име, защото му беше любимо от сериал, който следи", каза майката. 

"Цялото раждане протече нормално, всичко е наред с бебето, плодът е нормален. Евакуацията и пътуването с хеликоптер не е оказало влияние на майката", коментира акушер-гинекологът д-р Илия Амалиев.

"Пожелавам си детето ми да е живо и здраво, нека само да реши какъв да стане, когато порастне. Но въпреки всичко, аз искам да стане пилот на хеликоптер", казва с усмивка на лице евакуираната родилка от Ардино. 

ВИЖТЕ акцията по евакуирането на родилката ТУК! 

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TarfficNews.bg