Същинска сцена от екшън филм се е разиграла на пътя край Пловдив и е прераснала в гонка довела до катастрофа и четирима пострадали. Главно действащо лице е 32-годишният шофьор на товарен автомобил Иван, който под влиянието на алкохол не се подчинил на полицаи, избягал при втори екип, а накрая блъснал две полицейски коли и ранил четирима полицаи. Провинилият се мъж е задържан за срок от 72 часа, съобщават от прокуратурата.

Около полунощ на 3 декември Иван пътувал по магистрала "Тракия" в района на "Троянови врата", когато полицейски патрул вдигнал стоп палка на джигита, но той не се подчинил. Веднага бил подаден сигнал, че товарен автомобил, марка „МАН“, не се е подчинил.

Малко по-късно спират товарния автомобил за проверка край Пловдив. Полицаите веднага изкарали дрегер и проверили 32-годишния мъж - оказало се, че той е пил. След като той видял показанията на дрегера, шофьорът изблъскал единия от полицейските служители, качил се обратно в тира и тръгнал в посока Стара Загора.

В близост до разклона за старозагорското село Хрищени, товарният автомобила блъснал в задната част движещия се пред него патрулен автомобил. След това той решил да направи обратен завой, при което ударил в странична дясна част втори полицейски патрулен автомобил. В землището на село Богомилово, общ. Стара Загора, е направен опит да бъде спрян товарния автомобил, управляван от Иван К., който оказал съпротива на полицейските служители и избягал от мястото. Околовръстния път бил блокиран в посока Казанлък  и автомобилът на обвиняемия бил спрян. След оказана яростна съпротива обвиняемият Иван К. бил задържан.

След като полицаите успяват да спрат автомобила установили, че наличието на алкохол в кръвта е 1,5 промила.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан. Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Обвиняемият Иван К. е задържан за срок от 72 часа, като предстои внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

Срещу шофьора са повдигнати шест обвинение. 32-годишният е уличен в нанесени телесни повреди на четиримата служители на Областната дирекция на МВР в Стара Загора, за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата и за това, че е шофирал пиян. 

Иван е обвинен за непристойни действия, грубо нарушаващи общественият ред и изразяващи явно неуважение към обществото, изразяващи се в показване на неприличен жест, както и отправяне на обидни думи към полицейски служители.

Снимката е илюстративна!