Мъж сключи споразумение с Районния съд в Пловдив, след като му бе повдигнато обвинение за управление на нерегистрирана кола с поставени чужди номера. 

Шофьорът е бил спипан в Пловдивско, на пътя между село Голям Чардак и град Съединение, да управлява лек автомобил марка „Ситроен“, модел „Берлинго“ с регистрационни табели, издадени за друго МПС – лек автомобил „Сузуки“ модел „Витара“.

Оказало се, че ситроенът е нерегистриран, а прокуратурата образувала бързо производство по обвинение в нарушение на Наказателния кодекс. След сключеното споразумение с Районния съд в Пловдив, мъжът е осъден да заплати глоба от 700 лева, както и разноските по делото. Чуждите табели ще бъдат върнати на КАТ Пловдив.

Припомняме на изкушените да си послужат с измама при нерегистрирано МПС или такова с отнети регистрационни табели, поради нарушение на Закона за движения по пътищата, че Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода до една година или глоба от петстотин до хиляда лева, за този който си служи с табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство, или с табела, неиздадена от съответните органи.

Снимката е илюстративна!