Петима лекари, 12 медицински сестри и шест санитарки са под карантина в болницата в Кюстендил. Неврологично отделение е второто под карантина, след като стана ясно, че 57-годишен лекар е с положителна проба, но е в дома си. 39 контактни с него лица са издирени.

Заразяването на невролога е станало от първия пациент с коронавирус в Кюстендил, който вече почина. От него са заразени и още трима, тогава, когато не се е знаело, че той е носител на вируса, пише 24 часа.

"Болницата ни не може да си позволи да губи повече медици и персонал. Сега пациентите с инсулти са в други отделения, но ако се стигне до карантиниране на още едно отделение, какво правим? Това е сериозен проблем", коментира кметът Петър Паунов. Двамата болни с коронавирус в болницата са в стабилно състояние, увери Петър Паунов. "В момента има специалист, който е бил в отпуск и е вътре с болните, които са под карантина в Неврологично отделение. Благодаря и на него, и на всички останали лекари! Д-р Янева, която е ръководител на ТЕЛК, вече пое инсултно болните. Благодаря й за отзивчивостта. В момента тя консултира пациент, тъй като имахме спешен случай през нощта", допълни кметът.

В петък в болницата в Кюстендил от инсулт почина 73-годишен пациент, заразен с коронавирус. Преди него починаха и други двама мъже на 57 г. и на 62 г.