Нито един от новозаразените в Пловдив не е хоспитализиран. Всички са на домашно лечение, съобщиха от Областна управа.

 Регистрирани са две медицински лица –лекари от УМБАЛ“ Пълмед“- неврологично отделение. Предприети са всички противоепидемични мерки, както и за пълна дезинфекция на отделението. Изследван е целия персонал, като отделението е затворено до излизане на всички проби.

Сред останалите проби е една положителна на футболист от Локо Пловдив – 23-годишен Положителни са пробите и на седем фенове, които са били на мача за купата в столицата, а след това са посетили дискотека „Сикретс“, един е бил и в „Бушидо“.

Има нови три случая на абитуриенти, двама от тях също са посетители на тези дискотеки. Третият е празнувал бал в НДК –София, а след това е посетил и барове в столицата. Положителна е и неговата майка.

Момче на 17 години, което е присъствало с родителите си на абитуриентски бал на свой близък е с положителна проба.

Сред новите случаи имаме един мъж, които е дал положителна проба след ваканция на морето и съобщава, че е посещавал различни нощни заведения там.

Вчера областният управител Дани Каназирева даде проба за изследване с ПСР тест за COVID-19 и резултатът е отрицателен.

„Нямах притеснения, но го направих най-вече за спокойствието на хората, които контактуват eжедневно с мен, а също така и за сигурността на журналистите, които отразяват дейността на Щаба и областна управа, обясни Каназирева.

 

Рекорд! Заразените с COVID - 19 у нас са 240, 21 са в ПловдивПрез последното денонощие са починали петима