Граждани се събраха на протест в центъра на София за седми пореден ден. Протестиращите настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Към момента демонстрантите все още са под прозорците на Президентството. Засега ситуацията е спокойна. Не така обаче стояха нещата снощи, когато част от хората се опитаха да щурмуват сградата на бившия Партиен дом. На място бяха задържани шестима души, част от тях имат криминални регистрации за разпространение на наркотици. Имаше и ранени полицаи, припомня NOVA.

Днес организаторите на протеста съобщиха, че не искат да се стига до провокации и затова между протестиращите ще има доброволци. Те ще носят зелени отличителни знаци и ако някой от протестиращите има проблем с провокатори или види такива, може да потърси някой от доброволците и да поиска съдействие.

И днес полицейското присъствие в района остава засилено. Полицаите на първа линия отново са с жилетки, на които пише „Антиконфликт”, с което искат да покажат, че не искат да се стига до конфликти и агресия.

Очакванията са протестиращите да се придвижат към Народното събрание, а след това да се върнат обратно. За разлика от предишните дни, когато протестът приключваше под прозорците на Министерския съвет, днес той ще приключи пред Президентството.