Професията доброволец е знак на доброта и съпричастност. А доброто се е сраснало с нас - носителите на българщината. Нека всеки ден всеки един от нас да направи поне по едно добро дело! Тогава, както казва Вапцаров, "животът ще дойде по-хубав от песен, по-хубав от пролетен ден". С тези думи прие наградата си Стоянка Кискинова, която e сред ветераните в БЧК. Тя и още мнозина членове на Червения кръст бяха отличени на специална церемония, която приключи преди минути. Тържеството се състоя в Многофункционалния социален център на БЧК по повод Международния ден на доброволеца.

Над 30 души от всички възрастови групи получиха награди днес. Отличия бяха връчени и на доброволци от Младежкия червен кръст от Асеновград и Пловдив. Активно работещите в организацията от целия регион обаче са в пъти повече. Според директора на БЧК-Пловдив Таня Георгиев,  в момента той надхвърля 1 100 души. Най-младият доброволец е едва на 14 години, а най-възрастният предстои да навърши 90.

"Посвещаваме целия месец декември на тях с огромна благодарност", сподели Георгиева пред репортер на Plovdivnow.bgДоброволците са "рядка порода" хора, допълни тя. Нужни са голямо сърце, дух и енегрия, а също и необходимост да се помага не само в тесния семеен кръг. 

"За нас това са интелигентни, мислещи и търсещи хора. Това са тези, които ще променят света за добро", заключи Георгиева. 

Утре ще бъдат оповестени и коледните кампании, в които ще се включи Червеният кръст. Както всяка година, вниманието ще бъде насочено към деца, възрастни самотни хора, бездомници и самотно живеещи. Председателят обясни, че всички инициативи са традиционни, а най-важната цел е да бъде оказана помощ на хора, изпаднали в нужда.