Семейство от Добрич спаси четири котки, завързани в чували и захвърлени. Домашният им любимец - кучето Ричи открило безпомощните  животни, разказва Би Ти Ви.

Клип със спасителната акция, публикуван в социалната мрежа, предивзика бурна реакция и множество остри коментари срещу хората, които са се опитали да умъртвят животните по такъв начин. 

По време на вечерната си разходка кучето на семейство Михайлови – Ричи, започва да ръмжи около изхвърлени чували, неспокоен е и привлича вниманието към мястото на стопанката си.

"Звъни по телефона и ми вика-вземи един нож, че тук Ричи откри някакви котенца, пискат вързани в чували. Гледката беше ужасяваща. Като видях в първия чувал, който беше най-близо до самия тротоар, се виждаше движение вътре, имаше живот и с ножа по най-бързия начин разрязах връвта, с която беше вързан и оттам се показаха две мънички душички, живи слава бог”, разказва Пламен Михайлов.

Той побързал да развърже и останалите два чувала, откъдето изскочили две възрастни животни. "Във втория чувал се оказа, че беше майката. Тя горката беше много уплашена, че направи скок като пума буквално”, обясни Пламен.

Той и съпругата му са потресени от преживяното. "Тя целта е ясна, че затова са вързани, за да бъдат умъртвени. Просто на някого са му пречели и е решил да ги захвърли и да ги убие", коментира спасителят.

Съпругата на Пламен предложила да вземат в дома си малките, но решили, че е подобре да останат при майка си. На следващия ден не открили котките, но са сигурни, че са оцелели. И благодарят на Ричи, който е помогнал беззащитните животни да бъдат спасени.