От 2 до 8 години са предвидените от закона наказания за повечето от престъпленията, в които е обвинен Атанас Ангелов. Земеделецът от Първомай е един от тримата задържани по случая с 12-те милиона фалшиви евро, част от които бяха открити в язовир. На Ангелов са повдигнати шест обвинения, пет от които за тежки престъпления. 

Съдът в Пловдив днес остави в ареста мъжа, налагайки му най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража". В съда стана ясно, че той и друг обвиняем – Румен Янев, са избягали при вида на полицаите, а впоследствие са се предали и направили самопризнания. Ангелов е обвинен, че е държал подправени банкноти от по 500 евро на обща стойност около 12 милиона евро, материали за фалшификация, 3 килограма марихуана и 13 броя ловни пушки.

Окръжен съд Пловдив намери, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият е осъществил тези престъпления. Този извод съдът извежда най-вече от обясненията на другите обвиняеми, от показанията на полицейския служител, възприел бягството на обвиняемите, както и от останалите писмени и веществени доказателства. Съдът счете, че е налице и реална опасност Ангелов да извърши престъпление предвид разнородната престъпна дейност на обвиняемия, както и бягството му и предприетите от него и Румен Янев действия по изхвърляне на инкриминирани вещи и от значителното количество наркотично вещество.

Съдът намери, че не е налице реална опасност Ангелов да се укрие, което се подкрепя от това, че той е с постоянен адрес на местоживеене, трудово е ангажиран и от обстоятелството, че сам се е предал на разследващите органи. Определението на съда подлежи на обжалване и протест.

Кадри от съда вижте във ВИДЕОТО:

 

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg