Улиците в Пловдив се превърнаха в димна завеса. Стотици фенове на Ботев потеглиха от Колежа към стадион "Локомотив", където след час ще прозвучи съдийска свирка за старт на дербито между двата пловдивски тима. Шествието на жълто-черните фенове е ескортирано от цялата мощ на полиция и жандармерия. 

Агитката на бултрасите потегли по бул. "Източен", премина през бул. „Менделеев“ и Колодрума и вече крачи по бул. „Освобождение“. Трите булеварда и улиците „Цветан Лазаров“ и „Димитър Ризов“ са временно ограничение за движение на автомобили.

Феновете скандират за победа в днешното дерби, а към момента до ексцесии не се е стигнало. Няколко бомбички временно нарушиха видимосттаа по пътните трасета. Всички служители на сигурността са мобилизирани да охраняват днешната спортна битка, за да не се стигне до насилие между агитките на черно-белите и бултрасите. 

Преди, по време и след приключване на футболната среща, полицейските служители ще следят за опазването на реда и недопускането на инциденти на територията на Пловдив. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона. 

За да се избегне струпване на желаещи да гледат мача, вратите на спортното съоръжение ще бъдат отворени в 12 часа. На изградените контролно-пропускателни пунктове полицаите ще извършват стриктни проверки. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние или под въздействието на наркотици, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни  без пълнолетен придружител. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.

Призовават се привържениците да спазват стриктно разпорежданията на  служителите на реда; нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия