20-годишният Димитър Щилянов, който се бори с коварния Сакром на Юинг, е в критично състояние. Установена е гъбична инфекция-Кандида в черния дроб. От 2 дни е на кислородно дишане и с температура. Третира се с Амбизом, вливат се антибиотици, правят му и кръвопреливане. Левкоцитите и Тромбоцитите са му много ниски. А CRP, което е показател за възпалителна активност е завишено десеткратно.

„Към момента знаем по груба сметка, че лечението ще струва по 3 400 лв. на ден. В понеделник очакваме повече информация и проформа, и ще знаем със сигурност. Молете се, Ангели, нека позитивната ни мисъл полети към Митко!”, призовават близките му.

За тежката съдба на 20-годишния младеж от Сливен сме разказвали неведнъж - всичко започва след спортна травма, когато в крака му се появява необичайно образувание.  Приет е в УМБАЛ „Свети Георги” Пловдив, където претърпява изключително сложна операция, при която е отстранен тумор на гръдната кост. След направена хистология се установява, че е най-коварният злокачествен рак на костите. Започва химиотерапия в Детската онкохематология, а лекарите успяват да го вкарат в ремисия. Миналата година обаче болестта се завръща с рецидив в гръбначния стълб. Димитър претърпява нова операция, последвана от химиотерапия и рехабилитация. Лекарите в Пловдив са готови да започват и „таргетна” терапия, смятана за нова ера в медицината.  Консултират си е със свои колеги в Австрия, които предлагат последващо лечение с хипертермия. С общите усилия на българските и австрийски медици момчето има около 80% шанс за пълно излекуване.

Преди около две седмици майката на момчето съобщи, че ще му бъде извършена трансплантация на костен мозък. Десетки хора с големи сърца дариха кръв. Сега обаче състоянието му се е влошило.

Всеки, който иска да помогне на Митко, може да го направи, като дари средства:

Дарителска сметка Уни Кредит Булбанк
Iban: BG 55 UNCR 7000 1523 640 936
BIC: UNCRBGSF
Гр. Сливен
Димитър Щилиянов

Хелпкарма:
https://bg.helpkarma.com/campaign/nadejda-za-dimitar-330