Синът на задържания за убийството на 8-годишното дете в Мездра и друг път е показвал на приятели оръжията на приятелите си. Това заяви дядото на убитото дете бившият депутат от БСП и лидер на „Рома“ Тома Томов.

„Бащата има цял арсенал от ловни оръжия, включително карабини. Предполагам, че  скарване между внука ми и момчето на арестувания е довело до трагичния край“, коментира Томов.

Той е категоричен, че всички, които са участвали в ескалацията, ще си понесат последствията.

„Не може от малолетно дете да се търси отговорност, но може да се търси информация. Това влияние може да се отрази на разследването“, каза още Томов. 

Припомняме, че вчера жандармерия блокира града, след като десетки атакуваха къщата на задържания за престъплението. Това се случи, защото заподозряната за изнасянето на трупа на детето жена и прикриване на доказателствата се е разхождала спокойно по улиците, каза още Томов.

Според него тя влияе и на другото дете, което се предполага, че е извършило престъплението.

Заподозреният е в ареста с обвинение за убийство по непредпазливост и притежание на незаконно оръжие. 

Томов обясни, че са пуснали искане да бъде преквалифицирано делото и да е в Окръжна прокуратура.

"Не е доказано, че бащата не е бил в къщата", каза още Томов, който по професия е юрист. "Ако бях прокурор, щях да знам на петия час", добави той пред bTV, след като обясни, че може да се проследи телефона на заподозрения и да се видят локациите.