Изпочупени пързалки и люлки, опасни катерушки и избуяла трева - това представлява детската площадка на бул. "Македония" №86. Проблемът е от години, а притеснени родители неколкократно са сезирали местните власти, разказва местна жителка. Действия обаче не са предприети. 

"Това е единствената площадка в околността. Има доста деца. И не се знае кога някое дете може да пострада", споделя читателка на TrafficNews.bg. Тя разказа, че преди време жителите са събрали подписка с искане за изграждане на нова детска площадка, но не са получили отговор. 

Наш репортер се свърза с кмета на район "Южен" Костадин Язов. Той обясни, че е наясно със проблема, а в кметството са постъпили и други сигнали от района. 

"Гледаме постепенно да ги оправяме, но бюджетът ни е ограничен", заяви Язов. И допълни, че в момента средства се влагат основно за закупуване на маски и дезинфектанти за детските заведения. Районното кметство търси начини за обособяване на детски кътове, но в момента няма достатъчен ресурс, обясни още той.