Иванка Тръмп е предприела пътуване от Вашингтон до Ню Джърси през изминалата седмица. Голямата дъщеря на президента пътува за Пасха заедно със семейството си, въпреки препоръките на федералното правителство към американците да останат по домовете си. Както в столицата, така и в Ню Джърси са въведени строги ограничителни мерки, предава BBC.

Иванка е отседнала в Национален голф клуб "Тръмп", заедно със своя съпруг Джаред Къшнър, който е старши съветник на президента, и трите им деца. 

Белият дом се е застъпил за дъщерята на президента в становище, изпратено до медиите. Властите изтъкнаха, че Тръмп е посрещнала празника в тесен семеен кръг, в съоръжение от затворен тип, което можело да бъде считано за семейна къща. Самото пътуване не било по-различно от ежедневното и придвижване от и до работа, а мястото било по-слабо населено от района около дома и във Вашингтон. 

Според препоръките на властите към момента, хората трябва да избягват да пътуват. От университета "Джон Хопкинс" изчисляват, че към момента 653,825 американци са с Covid-19 , а близо 31,000 са починали. 

От първи април насам във Вашинтон е въведено ограничение за излизане от вкъщи, а местните жители са инструктирани да не напускат домовете си, освен по "неотложни причини". Ню Джърси е едно от огнищата на заболяванията. Според данните до момента в щата има 71 000 регистрирани случаи и 3 100 починали - повече, отколкото в Ню Йорк. 

Малко след като се завърнала от пътуването си, Иванка отправи послание към последователите си в Туитър:

"Към тези от Вас, които имат късмета и възможността да са по домовете си, моля ви, моля ви, останете там", призова Тръмп.