48-годишен миньор оцеля, след като беше ударен от 6000-волтова дъга. Според специалисти фактът, че е жив е цяло чудо.

"Още не мога да осъзная какво се случи, но за мен е най-важното, че съм жив. Друго всичко е излишно", казва 48-годишният миньор Ваклин Цанов, който пострада в сряда в рудник "Крушев дол".
 
Човекът е оцелял като по чудо. "След такъв ток е можело да се стигне до фатален инцидент, но просто тоя отгоре  е решил, че трябва да живея още", споделя още мъжът пред "Дарик".
 
Лекарите са категорични, че Ваклин е имал голям късмет, защото токът не е преминал от страната на сърцето. Мъжът работи вече 23 години под земята и никога не е очаквал, че може да се случи подобно нещо с него.
 
"Просто си вървяхме и трябваше да направим един път на машината да мине и за мой лош късмет, е имало оголен кабел и се случи. Усетих как ме удари в гърба, разтресе ме и в едни момент се намерих от другата страна, в канавката, нищо повече. Не съм губил съзнание. Усетих нещо, че ме пари в гърба и крака, стана за част от секундата", разказва миньорът. Всичко това се случва минути преди да свърши първата смяна. Колеги посъветвали Ваклин да потърси лекарска помощ.

"Просто реших да отида в болницата, защото съм чувал, че не е добре така, че нещо може да стане от тока и дойдох в болницата. Направиха ми кардиограма и каквото трябва и ме приеха тук", разказва миньорът.

А запитан дали смята, че живее втори живот, той отговаря категорично: "Абсолютно! Не на сто, на хиляда процента".

Инцидентът обаче не го е изплашил и няма съмнение, че ще се върне на работа в мината. До тогава ще трябва да остане на домашно лечение. В момента Ваклин е изписан и е в болнични.