Пловдивската улица "Марагидик", чийто ремонт е на финална права, ще бъде почистена от прахта и строителните материали. Това стана ясно след разговор между отговорничката на обекта инж. Иванчева от "Пътища" АД и местни жители. Припомняме, че живущите в района многократно сигнализираха до медията ни, че няколкото улици, заключени между  между "Марица – Юг", "Източен", "Княгиня Мария Луиза" и "Цар Борис III Обединител", са оставени в потресаващо състояние след ремонта.

По думите на местна жителка тоновете пясък, които бяха изсипани, за да се подредят паветата, са останали непочистени. Част от пясъка е оставен на купчини по тротоарите, а друга е покрила пътната и тротоарната настилки, които едва се виждат. 

"Попитах в този вид ли ще се приемат улиците - непочистени ... Отговорът бе, че не могат да пуснат почистващите коли заради паркираните автомобили отдясно", пише очевидка до медията ни. Тя е разговаряла със служител на "Пътища" АД, който потвърдил, че автомобилите по трасето пречат на почистването. 

Наш репортер се обърна за коментар към фирмата изпълнител, откъдето увериха, че улицата ще бъде почистена в близките няколко дни. Съгласно сключения с общината договор, ангажиментът по почистване на обектите е наш и ще бъде спазен, допълниха от фирмата. 

"Проблемът с улицата е, че в едната и лента почти винаги има паркирани автомобили. Затова машината върши половин работа винаги, когато чистим", коментира Иванчева пред Trafficnews.bg по-рано днес. За да бъде решен проблемът, техниката ще влезе в употреба отново, като този път местните ще бъдат предупредени да не паркират по улицата. 

"Разполагаме с комбинирана машина - прахосмукачка и водоструйка. След като тя мине по всички ъгли, по-фините частици, останали по улицата, ще бъдат изметени", допълва отговорникът на обекта. 

Предвидено е почистването да се състои в понеделник, 8 април. За целта шофьорите се умоляват да не паркират на улица "Марагидик". Към края на седмицата в района ще бъдат разлепени съобщения.